Adventi vendégváró finomságok

Posted by Mézi 2017. November 23. 0 Comment(s)

Nem csak a karácsonyi vacsorára kell készülnünk - természetesen nagyon fontos az is, de ugyanolyan fontos az is, hogy a karácsonykor vagy az adventi időszakban betoppanó rokonokat, ismerősöket mindig finom falatokkal kínálhassuk.

 

Ebben a blogbejegyzésünkben olyan ételeket ajánlunk a figyelmedbe, amelyek könnyen, gyorsan elkészíthetőek, mégis ízletesek. Ráadásul az sem okoz problémát, ha a vendégek nem pontosan a várt időben érkezek, hiszen bármikor tálalhatóak!

 

Advent

 

Fahéjas szilvaleves


A fahéj és a szilva klasszikus párosa az utóbbi években igazi gasztronámiai sikernek örvend, különösen a téli hónapokban. Szilvalevest ráadásul nem is olyan nehéz készíteni, a fahéjas ízesítésnek pedig csak annyi a titka, hogy kóstolgatni kell adagolás közben, hogy a megfelelő ízhatást érjük el.
A tetszés szerint fagyasztott vagy befőzött szilvaszemeket tedd forrásban lévő vízbe, és sűrítsd be tejszínes habarással. Adj hozzá némi cukrot vagy édesítőszert, illetve fahéjat és szegfűszeget, majd főzd lassú tűzön 5-10 percig.
Melegen testet-lelket melegető finomság, hidegen pedig frissítő különlegesség.

 

Royality Line 12 db-os Edénykészlet RL-1231
Royality Line 12 db-os Edénykészlet RL-1231

 

Ízletes sült hús


A sültekkel és a húsokkal a legnehezebb a dolgunk, hiszen frissen a legfinomabbak, és a köret is problémás lehet. Igen ám, de a rendeteg édesség mellé mégis jól esik némi tápláló fogás.
Azt javasoljuk, hogy vékonyra vágott hússzeleteket - tetszőlegesen használhatsz setréskarajt vagy csirkemellett, esetleg vegyítheted is a kettőt - süss ki bő szaftban, ínyenc fűszerezéssel. Tedd egy melegen tartó tálalóba, és kínálad friss kenyérrel, meglátod, a dícséretek nem maradnak el!

 

Szervírozó melegentartó, 2 db szögletes 2×2 l
Szervírozó melegentartó, 2 db szögletes 2×2 l

 

Tölött fasírt falatkák


Főzz meg 5-6 tojást, fűszerezz és dúsíts zsömlemorzsával ízlés szerint fél kiló darált húst, majd tedd őzgerinc formába, és a forma közepét rakd végig a főtt tojásokkal. Tedd be a sütőbe, hagyd megpirulni a tetejét, aztán vékony szeletekre vágd fel.
Miután kihűlt, rakd hűtőszekrénybe, mert hidegen a legfinomabb!

 

Berlinger Haus Őzgerinc forma BL-3158
Berlinger Haus Őzgerinc forma BL-3158

 

Kókuszgolyó másként


A klasszikus kókuszgolyó az egyik legnagyszerbb desszert, hiszen nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, sütést sem igényel, és sokáig eláll. Azonban egy kis ötletességgel ünnepivé is tehetjük. Ehhez nem kell egyéb, minthogy a szokásosnál kicsit több kekszet adjunk a csokiszószhoz, annyit, hogy nyújthatóvá váljon. A kinyújtását követően a mézeskalácshoz is használt kiszúróval kivághatuk, majd a megformázott falatkák tetejét vékonyan megszórhatjuk kókuszreszelékkel.
Egy szép tálcán tálalva igazi finomság!

 

Peterhof krómozott 3 darabos tálcaszett
Peterhof krómozott 3 darabos tálcaszett

 

KonyhaShop Facebook

Ne felejts el megszórni minket egy kis Like-kal :)

 

KonyhaShop Facebook

Leave a Comment