Mi készüljön a serpenyődben?

Posted by Mézi 2017. September 8. 0 Comment(s)

Kedves Konyhatündér!


A serpenyő minden konyha leghasznosabb eszköze, és nem véletlenül. A serpenyők széles választáka ugyanis remekül kiegészíti a felgyorsult életünket, hiszen egyszerűen és gyorsan készíthetünk bennük ízletes egytálételeket.

Íme, három bevált recept a konyhánkból! :)

 

Hamis grillezett padlizsán

Mindannyian egyetértünk abban, hogy grillezni jó, azonban egy hosszú munkanap után nincs mindig lehetőség rá. Szerencsére a grillezés hangulatát és ízvilágát ilyenkor becsempészhetjük a lakásba.
 

Grillezett padlizsán


Vágj fel egy padlizsánt vékony szeletekre, és egy kevés olajat igénylő serpenyőben néhány cseppnyi zsíradékon pirítsd meg. Fűszerezni sem muszáj, mert a natúr íze is csodás, de ha mégis szeretnéd, egy kevés sót és borsot szórhatsz rá.
Amikor kész, néhány szelet friss kenyér tetején tálald, mert azzal a legfinomabb!
 

SERPENYŐ HAMIS GRILLEZÉSHEZ



SERPENYŐ HAMIS GRILLEZÉSHEZ


Rántotta másként

A rántotta a kedvenc reggelid? Érthető, hiszen ezerféleképp elkészíthető, ráadásul szinte elrontani sem lehet, és mindenhogy ízletes.
Legközelebb készítsd el a mi kedvenc receptünket!
 

Rántotta másként


Verj fel 4-6-8 tojást, szórj bele egy kevés ételízesítőt, majd vedd ki a kockasajtot/medvesajtot a hűtőből. Tegyél annyi sajtot a tojásba, ahányat felvertél, tehát négy tojáshoz négy sajtot, hathoz hatot stb. Egy villával nyomogasd szét a sajtokat, majd néhány csepp olajon süsd meg a rántottát. Ha kész, akár még némi trappistát is reszelhetsz a tetejére, és ha van otthon koktélparadicsom, abból is tehetsz mellé néhány szemet.
Ha nagy a család, érdemes egyből nagy adagot készítened egy minimum 28-30 cm-es serpenyőben.
 

NAGY MÉRETŰ SERPENYŐ A CSALÁDI REGGELIKHEZ
 

NAGY MÉRETŰ SERPENYŐ A CSALÁDI REGGELIKHEZ

 

Ínyenc sült krumpli

A sült krumpli igazi klasszikus, azonban mostanra főleg a mirelit változatát fogyasztjuk, és azt sem főételként, hanem köretként. Próbáld ki máshogy!
 

Ínyenc sült krumpli


Ha teheted, menj ki egy termelői piacra, és vásárolj házi termesztésű borgonyát, olyan fajtát, amit direkt sütésre ajánlanak. A krumplit ne hasábokba vágd fel, hanem vékony, lapos tallérokra. Olajban vagy kókuszzsírban süsd a burgonyát aranybarnára. (Minél mélyebb serpenyőt válassz, hogy elterüljenek benne a szeletek!) Amíg hül, szórd be alaposan sültkrumpli fűszerkeverékkel.
Ha a hétvégéről maradt némi sült- vagy rántotthús, természetesen azt is melléteheted, de elsősorban sok-sok friss salátával találd, a tetejére pedig joghurtos-kapros öntetet javasolunk.
 

MÉLY KIALAKÍTÁSÚ SERPENYŐ
 

 

MÉLY KIALAKÍTÁSÚ SERPENYŐ


Neked melyik a kedvenc serpenyőben elkészíthető recepted? Küldd el nekünk Facebook üzenetben a specialitásodat! :)
 

Konyhashop
Ne felejts el megszórni minket egy kis Like-kal :)

Konyhashop
 

Leave a Comment