Milyen egy jó palacsintasütő? A tökéletes serpenyő kiválasztása!

Posted by konyhatunder 2015. August 19. 0 Comment(s)

    A vasárnapi ebédek kihagyhatatlan desszertje a lekváros, kakaós vagy épp a túrós palacsinta. Nincs olyan változata, ami ne lenne finom.

 

Készítése során viszont nem csak a töltelék adja a finom ízeket, hanem maga a tészta. Egy jó háziasszony azonban tudja, hogy nem csak a tészta keverésén múlik a finom desszert elkészítése, hanem kell hozzá egy megfelelő sütőforma, ami garantálja a tökéletes harmóniát ízben és küllemben egyaránt.

 

A konyhashop.hu termékei a sütés során is barátaid lehetnek, hiszen serpenyőket, tepsiket és még több konyhai kiegészítőt szerezhetsz be egy helyen.

 

Te tudod, milyen legyen a serpenyő, hogy a legjobb palacsintát tudd elkészíteni benne? Adunk most pár jó tanácsot mire figyelj a tökéletes serpenyő választásakor!

 

  1. Teflon serpenyő

 

Legcélszerűbb, ha teflon bevonatos serpenyőt választunk, hiszen abban nem ég le a tésztánk, sem más ételünk. Hasonló hatást érhetünk el a kerámia bevonatos serpenyőkkel és további előnyük, hogy minimális zsiradék hozzáadása szükséges az elkészítés során.

Gyorsan felmelegszik, így nem kell sokat várnunk az első palacsinta csábító illatára.

 

  1. Méret

 

A serpenyő / palacsintasütő kiválasztása során a méretre is kellő figyelmet kell fordítani. Persze ez is változó, van aki a nagyobb, de van aki a kisebb méretű palacsintákat szereti. Az átlagos palacsinta átmérője kb. 24-26 cm, de ahogy említettük változhat szokásonként, erre nincs konkrét szabály.

 

Ha erre a két pontra figyelsz és tudatosan vásárolsz serpenyőt, palacsintasütőt akkor biztos, hogy finom palacsintát tudsz a családod elé tenni.

 

Ráadásként még pár tanács, hogyan korrigálj, ha esetleg valamiből több került a tésztába.:

 

  • Ha nagyon ragad a tészta, önts bele még egy kis olajat és tegyél bele fél csomag sütőport, dolgozd össze és sütheted is.

 

  • Ha nagyon sűrű a tészta lazíthatod tejjel vagy szénsavas, vízzel esetleg szódával.

 

  • Ha már nagyon ragad, nagyon habos és úgy érzed nincs kiút, tegyél bele még egy kis lisztet, kevés olajat és öntsd ki egy tepsibe. Süssd meg az egészet egybe, szeleteld fel és szórd meg fahéjjal / vanília cukorral / porcukorral / kend be lekvárral és már lehet is habzsolni. 

 

 

Ha pedig nem csak palacsintasütőt, ill. serpenyőt keresel, nézd meg kínálatunkat, hiszen még rengeteg konyhai felszerelés közül válogathatsz.

 

 

 

Leave a Comment