Trükkök a konyhában! Zöldségek előkészítése és főzése!

Posted by konyhatunder 2015. September 24. 0 Comment(s)

Az ősz közeledtével fontos a szervezetünket felkészíteni az átállásra, és hogyan tehetnénk ezt a legprofibban, ha nem a természetes tápanyagokkal, vitaminokkal?

 

A zöldségek fogyasztása nem csak a hidegebb évszakokban fontos, hiszen az egészség nem csak ekkor számít. A konyhashop.hu-n rengeteg edényt, fazekat, serpenyőt, tepsit találhattok, melyek segítségével még ízletesebb és vitamindúsabb ételeket tudtok készíteni.

 

Azt tudjátok, hogy a különböző zöldségeket, hogyan kell előkészíteni, hogy a legtöbb vitamin megmaradjon benne vagy épp a káros anyagoktól szabadulj meg? Olvassatok tovább és most minden praktikát megtudhattok, ezzel kapcsolatban.

 

  A zöldségek alapos megtisztítása fontos, hogy a szennyeződések, baktériumok ne kerüljenek az ételbe, azonban egy hosszabb áztatás nem tesz jót nekik. Nyers zöldségek esetén az áztatás kioldja a vitaminokat, így könnyen elveszhet a plusz vitaminforrásunk.

 

A citromlé egyfajta csodaszer, nem csak ízesítésben, hanem minden más értelemben is. Tudtad, hogy ha a fehér húsú zöldségeket pl.: zeller, karfiol stb. enyhén bepermetezed szeletelés után, akkor nem barnulnak meg?  Nem hiszed? Próbáld ki!

 

Áztasd langyos vízbe a salátaféléket a tényleges megtisztítás előtt és láthatod, hogy így előbújnak az oda nem illő, apróbb kukacok és bogarak. Ezután mosd át hidegvízben is a salátát és garantált a 100%-os tisztaság.

 

A konyhashop.hu kínálatában szinte csak olyan fazekat, lábast találhattok, aminek van fedele. Karfiol főzése esetében viszont érdemes a fedőt hanyagolni, hiszen fedő nélküli főzés esetén elillannak a puffasztó gázok a karfiolból, így nem kell a kényelmetlen, rossz érzéstől tartanod egy finom rántott karfiol után.

 

 

Zellerlevél! Te mire használod? Most már biztos káposzta főzés esetén is fogod, hiszen enyhíti a kellemetlen káposzta szagot konyhádban.

 

 

  A konyhashop.hu termékei között rengeteg kerámia bevonatos edénykészletet találhatsz, melyek szintén megkönnyítik a konyhai feladataidat, hiszen nem kell tartani a leégéstől sem.

 

Attól sem, hogy rosszat főzöl és attól sem, hogy az étel kozmál oda!

 

Következő cikkünkben is sok érdekes praktikát mutatunk be nektek, melyek mindig jól jöhetnek akár kezdő, akár gyakorlott háziasszony vagy!

 

 

Leave a Comment