Vasárnapi ebéd hét lépésben

Posted by Mézi 2017. November 19. 0 Comment(s)

Számodra is a vasárnapi ebéd a hét tökéletes megkoronázása? Nálunk elmaradhatatlan! :)

 

Viszont elkészíteni a megfelelő fogásokat nem kevés idő, különösen, ha még csak a szárnyait próbálgatja a konyhában a szakács. Éppen ezért szeretnénk segíteni abban, hogy hogyan lehet minél egyszerűbben, minél logikusabban kivitelezni a vasárnapi menüt.

 

Vasárnapi ebéd

 

Íme, egy komplett vasárnapi ebéd hét lépésben!


1. Lépés

 

Úgy jársz a legjobban, ha a húslevessel kezdesz, hiszen azt csak össze kell állítani, utána minimális figyelmet igényel, azonban minél hosszabb ideig főzöd lassú tűzön, annál jobb lesz.

 

Mindenképp egy nagyobb, 5-6 literes fazékban tedd a tűzhelyre!

 

Fazék

 

2. Lépés

 

Töltött káposzta nélkül nincs családi ebéd, ugyanakkor a képoszta abárolásától nagyon sokan tartanak - és nem feltétlenül ok nélkül. Némi gyakorlással, kézügyességgel sokkal könnyebb lefejteni a leveleket, de a gyakorlathoz az kell, hogy legalább egyszer bátor légy, és megpróbáld megcsinálni.

 

Ha lehet, akkora edényben főzd meg a káposztát, ami csak éppen nagyobb a fejnél, mert ezzel a saját dolgodat könnyíted meg, ugyanis a lábas falához tudod szorítani a káposztát. Eszközként célszerű egy műanyag villát vagy lapátot segítségül hívni, hiszen az nem vezeti úgy a hőt, mint a fém változatok.

 

Kiszedő

 

3. Lépés

 

A káposzta töltelékének arányait nagyon egyszerű eltalálni, de ha nem sikerülne, az sem baj, mert legfeljebb nem lesz gourmet-élmény a fogyasztása, viszont bőven ehető lesz.

 

Van azért egy tippünk: ha van kéznél egy kis füstölt hús vagy füstölt szalonna, vágj fel apróra egy keveset, és add a töltelékhez, mert nagyon kellemes plusz aromátad neki!

 

A káposztákat közepes, 2-3 literes fazékban érdemes főzni, mert nem szabad túláztatni, viszont hagyni kell, hogy legyen egy kis (opcionálisan paradicsomos) leve.

 

Káposzta

 

4. Lépés

 

Amíg fő a leves, és a képoszta is rotyog, kezdd el a rántott húst!
Klopfold minél vékonyabbra a szeleteket, a klasszikus panírhoz pedig tetszőlegesen egy kis fűszert is adhatsz, de mindenképp csak keveset.
Egy serpenyőben süsd meg a bepanírozott húst (érdemes kerámia változatot használnod, mert azzal az odaégetés veszélye nem fenyeget), a forgatáshoz pedig ebben az esetben is műanyag eszközt vegyél kézbe!

 

Kerámia serpenyő

 

5. Lépés

 

Amikor kész a hús, jöhet a köret. A krumplipüré és a rizs is finom, de a sült krumpli az igazi kedvenc. Ha nagyon sietsz, akár a mirelit változat mellett is dönthetsz, a sütést pedig egy olajsütő jelentősen megkönnyíti.

 

Olajsütő

 

6. Lépés

 

A cérnametélt a húsleves szíve-lelke, ráadásul elrontani sem lehet. Egy kis edénybe tegyél fel forrni vizet, ha már forr, mehet bele a tészta, amikor pedig kész, csak le kell szűrnöd.

 

Cérnametélt

 

7. Lépés

 

Jó hír: mindennel kész vagy! Utolsó lépésként vedd le a tűzhelyről a húslevest, tedd egy edényalátétre, és már nincs is más hátra, csak a tálalás.

 

 Vissner

 

A vasárnapi ebédhez szükséges összes eszközt megtalálod a Vissner edénykészletben.

 

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

KonyhaShop Facebook

Ne felejts el megszórni minket egy kis Like-kal :)

 

KonyhaShop Facebook

Leave a Comment