Vannak alkalmak, amikor még azok is fakanalat ragadnak, akik egyébként nem, vagy csak ritkán szoktak. Ezzel semmi baj sincs, viszont így sajnos nagyobb a hibázás lehetősége, és különösen rossz, ha ez egy fontos eseménynél történik.
Éppen ezért ebben a bejegyzésben adunk 10 tippet, hogy megkönnyítsük a dolgodat: mit kerülj el, mit és hogyan készíts stb. :)
1. Vegyél elő minden hozzávalót, pucolj meg előre minden zöldséget és gyümölcsöt, készíts elő minden fűszert, darabolt fel a húst, és egy edényszett is legyen kéznél. Sokkal egyszerűbb lesz úgy az elkészítésre koncentrálnod, ha az előkészületeken már túl vagy.
2. Egy jó késkészlet fél siker, nem véletlen az, hogy a profi szakácsok kizárólag minőségi késeket használnak. Ne szenvedj rossz eszközökkel, mert ráadásul balesetveszélyesek is!
3. Ha sütőben sütsz húst, mindenképp takard le alufóliával a tepsit! Már csak azért is, mert így amikor már szinte készre sült a hús, de még pirulnia kellene, elég levenned a fóliát, és a már kikapcsolt sütőben pihentetned néhány percig az ételt. Így biztosan nem ég meg, ugynakkor kellően ropogós lesz.
4. Nem tudod eldönteni, hogy mennyi idő kell a húsnak, amíg kiolvad? Mi lenne, ha nem olvasztanád ki? :) Zamatosabb és porlósabb lesz, ha fagyasztva sütöd meg.
5. A gyümölcsös piskótatészták bár egyszerűnek tűnnek, de csak profiknak ajánlottak! A gyümölcsökből a sütés során sok nedvesség távozik, ami nagyon könnyen lehúzza a tésztát, pláne, ha nem tökéletesek az arányok. Ha piskótát szeretnél, inkább önmagában süsd, és utólag tegyél a lapok közé krémet, ha pedig mindenképpen gyümölcsös sütit szeretnél, kevert tésztát vagy kuglófot készíts.
6. Félsz attól, hogy kifut az étel? Tegyél keresztbe egy fakanalat az edény tetején! Egyszerű tipp, de működik, így biztosan nem fog kifutni semmi.
7. Bonyolult süteményköltemények helyett kápráztasd el a vedégeidet egyéb nyalánkságokkal! Gondoltál már arra, hogy készíthetnél például sós karamellszószt? Nagyon egyszerű, és keksztől kezdve gyümölcsön át nagyon sok mindennel fogyasztható. Ráadásul nagyon egyszerűen összedobható. ;)
8. Olvastad már az adventi receptajánlónkat? Ha még nem, tedd meg, mert csak egyszerű, könnyen elkészíthető ételeket tartalmaz!
9. Mindig használj edényalátétet! Balesetet is megelőzhetsz vele, de minimum a bútoraid épségét véded.
10. Jókedvvel, örömmel főzz, mert a lelkesedés érezhető lesz az elkészített ételen is!
Neked is vannak bevált tippjeid?
Oszd meg velünk kommentben vagy a Facebookon!
Ne felejts el megszórni minket egy kis Like-kal :)